Digitale schoolboeken – Echt waar?

In ‘De Standaard online’ las ik vandaag een artikel over ICT en onderwijs: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120411_013. Het artikel verwijst naar een artikel uit ‘De Morgen’ en houdt een pleidooi voor meer ICT in het onderwijs. Daar ben ik al lang voorstander van, maar het probleem zijn o.a. de schoolboeken. Ik ben dus heel blij dat in dit artikel het volgende staat:

‘De uitgeverijen zijn alvast klaar. Zij zullen in september 2012 alle basishandboeken in het basis- en secundair onderwijs ook digitaal publiceren.’

Ik heb onmiddellijk een mailtje gestuurd naar de uitgeverij waarbij het schoolboek dat ik in de klas gebruik, uitgegeven is. Ik ben heel benieuwd naar de reactie. Verschijnt er binnenkort dan ook een digitale versie van het boek dat ik gebruik (in 6aso)? En zo ja, hoe gaat dat dan concreet? Via het internet of kan je de boeken downloaden, ev. ook als e-pub op een e-reader?

1 reactie op “Digitale schoolboeken – Echt waar?

  1. Op 26 april kreeg ik een antwoord van uitgeverij Van In: nieuwe schoolboeken (Nederlands) worden ook digitaal aangeboden. Hoe dat concreet is (epub, internetaccount van beperkte of onbeperkte duur…), weet ik evenwel niet.

Reacties zijn gesloten.